Blog

Terug

Hoeveel je met een EZ Rider kan besparen op vervoer

Meer dan je denkt!

Verplaatsingskosten wegen zwaar door op een gemiddeld gezinsbudget. Zeker als je geen firmawagen ter beschikking hebt, kunnen de vervoerskosten stevig oplopen. De aankoop, verzekering en brandstofkosten voor je wagen, trein- en busabonnementen voor de kids… Het zijn zuurverdiende centjes die je vast aan leukere dingen wil besteden. Maar wat als je wél kan besparen op vervoer zonder in te boeten op flexibiliteit en comfort?

Even vergelijken

Door te kiezen voor elektrische rides kan je al veel geld besparen op vervoer en mobiliteit. Alleen al door het verschil tussen elektriciteits- en brandstofkosten, maar daar stopt het uiteraard niet. Zullen we even de vergelijking maken als je elektrisch vervoermiddel gebruikt als alternatief of aanvulling op de wagen? Reken maar eens uit hoeveel jij betaalt voor volgende kosten als je al je verplaatsingen met de wagen maakt…

Hoeveel betaal je voor diesel of benzine aan de pomp en hoeveel voor elektriciteit? Als je zonnepanelen hebt, vallen de brandstofkosten zelfs bijna volledig weg. En misschien mag je de batterij van je EZ Rider of EZ Step wel op het werk opladen?

De jaarlijkse wegentaks en de verplichte autoverzekering hoef je niet te betalen als je de auto inruilt voor een elektrische ride. Gebruik je de EZ Rider als aanvulling op de wagen, dan kan je je autoverzekering misschien wel omzetten naar een kilometerverzekering en zo alsnog wat centjes recupereren.

Een euro hier, een euro daar en af en toe een vette parkeerboete… Reken maar eens uit wat je jaarlijks aan parkeerkosten neertelt. Met een EZ Step of EZ Rider kan je dat bedrag haast volledig wegwerken, want die rides kan je overal mee naartoe nemen (ook in de koffer en op trein/tram/bus), compact opvouwen en eender waar wegbergen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kostbare tijd die je uitspaart omdat je niet meer dat ene vrije parkeerplekje moet zoeken. Time is money en dus bespaar je eigenlijk dubbel.

Voor het gebruik van een firmawagen wordt een bedrag van je loon afgehouden voor de voordelen alle aard. Met de fiscaal gunstige fietsvergoeding voor snelle elektrische fietsen (tot 0,23 euro / km) kan je die kosten uitsparen én zelfs belastingvermindering genieten.

De meeste particulieren laten de aankoop van een gezinswagen financieren door een bank of leasing maatschappij. Daardoor betalen ze niet alleen kapitaal terug, maar ook interesten. De prijs van een EZ Rider of EZ Step is een pak lager en kan misschien zonder financiering vrijgemaakt worden. Zo bespaar je alweer op interesten. Meer nog, voor de aankoop van snelle elektrische fietsen kan je sinds april 2018 zelfs een subsidie aanvragen bij de Vlaamse Overheid waardoor je nog minder betaalt.

Ook op reis kan je de kosten voor vervoer drukken. Je kan de EZ Rider of EZ Step gewoon meenemen in het vliegtuig of in de koffer van de wagen. Zo hoef je ter plaatse geen dure taxi’s te nemen of geen huurwagen te betalen.

Ook de economie bespaart

Het GPS-bedrijf TomTom volgt in haar Traffic Index de jaarlijkse toename qua aantal uren file op. In 2016 was de filedruk in Gent 1% gestegen, in Brussel 3% en in Antwerpen zelfs 4% ten opzichte van het jaar voordien. Alleen in Wallonië zijn er enkele steden waar de filedruk licht is afgenomen.

De economische schade door de fileproblematiek is nauwelijks te bevatten. In Antwerpen zijn de kosten het zwaarst. Daar rijden op een gemiddelde dag 22.147 vrachtwagens en bestelwagens over de wegen die elk gemiddeld 5,74 euro verliezen doordat ze stilstaan in de file. En dat bedrag is maar berekend met het Belgische minimumloon als basis. Voor alle Antwerpse bedrijven samen lopen de kosten op die manier op tot een dikke 30 miljoen euro per jaar.

Alle Belgische steden samen moeten voor de filekosten ongeveer 100 miljoen euro per jaar ophoesten. Een stevig bedrag! Door de files te verminderen kan dus ook onze globale economie stevig besparen op vervoer en dat zullen we allemaal voelen in onze portemonnee.

Economisch én ecologisch

Met een EZ Rider, EZ Bike of EZ Step kan je geld besparen op vervoer en tegelijkertijd een steentje bijdragen voor een beter milieu. Wat houdt je nog tegen?

Vind een dealer in je buurt en maak een proefrit!