Ecologisch en voordelig naar het werk? Overweeg de optie om een e-scooter, e-bike of e-step te leasen. Werknemers, werkgevers of zelfstandigen kiezen een e-step, e-scooter of e-bike naar keuze bij EZ Ride en rijden elke dag vlot naar kantoor. Ontdek de vele voordelen van leasing voor werknemers én werkgevers.

EZ-lease

Leasing

E-bikes, e-scooters en e-steps zijn tegenwoordig razend populair. Wanneer je ’s ochtends door de stad wandelt, zoeven e-stepgebruikers op weg naar hun werk je moeiteloos voorbij. Wil jij ook op een vlotte en trendy manier naar je werk? Dan is een e-bike, e-scooter of e-step leasen de ideale optie. Werknemers of zelfstandigen ‘huren’ via hun bedrijf een e-toestel voor een aantal jaren. Wanneer het contract afloopt, kunnen ze een nieuwe e-bike of e-step leasen. EZ Ride biedt een waaier aan e-toestellen en modellen aan. Bij EZ Ride Gent kunnen werknemers nu ook genieten van e-bike leasing! We werken samen met KBC Lease Belgium, Cyclis Bike Lease, o2o Bicycle Leasing 🚲 en Lease a Bike Belgium om deze mogelijkheid te bieden aan werknemers.

Bij EZ Ride Gent doen wij nu ook aan particuliere leasing in samenwerking met Personal Bike Lease.

 

Ontdek onze e-transportmiddelen

Voordelen van een e-bike of e-step leasen voor werkgevers

Je werknemers of jezelf de mogelijkheid bieden om een e-fiets, e-scooter of e-step te leasen is een goed idee. Er zijn namelijk tal van voordelen verbonden aan leasing én aan elektrisch rijden. EZ Ride zet ze voor jou op een rijtje.

Werknemers die ’s ochtends met de e-fiets of e-step naar het werk komen, hebben al wat fysieke inspanning achter de rug. Daardoor zijn ze frisser en kunnen ze zich beter concentreren. Ook de buitenlucht heeft een positief effect op hun concentratievermogen en hun geluksgevoel. En we weten allemaal dat gelukkige werknemers beter presteren.

Het maandelijkse leasingbedrag wordt afgehouden van het brutoloon van je werknemers. Daardoor betaal jij als werkgever minder patronale lasten gedurende de hele leasingperiode. Bovendien geldt er geen VAA (Voordeel van Alle Aard) op elektrische fietsen.

Zelfstandige ondernemers die een e-fiets leasen, genieten van 100% fiscale aftrekbaarheid. Een e-step of ander e-transportmiddel leasen levert helaas geen fiscale voordelen op.

Dankzij onze partner Cyclis is het beheren van leasingcontracten eenvoudig. In de handige tool voor HR beheer je alle bedrijfsfietsen en –steps in één oogopslag.

EZ-lease
EZ-lease
EZ-lease

Voordelen van een e-bike of e-step leasen voor werknemers

Door een e-step te leasen geniet je van dezelfde voordelen als wanneer je een e-step koopt. Je zoeft vlot door de stad naar je werk, staat niet meer in de file, hoeft geen uren te zoeken naar een parkeerplaats, … Wie een e-bike leaset geniet ook nog eens van een lichte fysieke inspanning ’s ochtends en ’s avonds.

Een e-bike, e-scooter of e-step leasen is financieel minder zwaar dan er een kopen. Je hoeft de aankoopsom niet in 1 keer te betalen, maar betaalt maandelijks een vast bedrag. Dat bedrag wordt trouwens van je brutoloon afgehouden waardoor je het verschil amper voelt. Een e-step leasen komt ongeveer 40% voordeliger uit dan er een kopen. Bovendien kan je een fietsvergoeding krijgen van je werkgever als je met de e-bike naar het werk gaat. Die dekt meestal het grootste deel van de leasingkost, waardoor je zo goed als gratis geniet van een e-bike. Voor e-steps, e-scooters, e-skateboards en e-wheels kan je geen fietsvergoeding krijgen.

Je leasingpakket bij EZ Ride en Cyclis is inclusief verzekering, onderhoud en pechbijstand. Alles wordt geregeld via de leasingmaatschappij. Wanneer je dus bij EZ Ride op onderhoud komt met je leasingstep of leasingfiets hoef je zelf niks te betalen.

Een leasingcontract duurt meestal 3 jaar. Je leaset de e-step of e-bike dus voor een aantal jaar, daarna kan je hem overkopen voor een restbedrag of kosteloos teruggeven. Na de periode van 3 jaar kan je ook gewoon een nieuwe e-fiets of e-step leasen. Zo rijd je altijd met het nieuwste model.

Als je een e-bike of e-step leaset, mag je die ook gebruiken voor privéverplaatsingen. De voorwaarde is wel dat je je e-toestel regelmatig gebruikt voor je woon-werkverkeer.

EZ-lease

Een e-bike, e-scooter of e-step leasen?

Bij EZ Ride kies je uit een ruim aanbod e-toestellen van verschillende merken.

Ontdek onze e-steps