Is je elektrische step kapot? Zo repareer je ze!

Is je elektrische step kapot? Zo repareer je ze!

Wanneer je elektrische step kapot is, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Dat kan door je e-step binnen te brengen bij een specialist of door zelf de handen uit de mouwen te steken. De meest voorkomende problemen zoals een lekke band of losse remmen kan je namelijk zelf herstellen. In deze blogpost leggen we je uit hoe je je e-step repareert. Koop je nieuwe onderdelen via onze webshop en herstel zelf je e-step.

Hoe je kapotte e-step zelf herstellen?

Ben je een handige harry en ken je wel iets van elektrische steps of fietsen? Dan kan je je kapotte e-step misschien zelf repareren. Bij EZ Ride vind je alle onderdelen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. De meest voorkomende problemen met een elektrische step zijn een lekke band, slecht werkende remmen, een gebroken spatbord en een kapot dashboard. Hieronder lees je hoe je zelf je e-step herstelt in elk van die gevallen.

Is een van de banden van je elektrische step kapot? Dan kan je die makkelijk zelf vervangen. Zorg er eerst voor dat je al de nodige materialen in huis hebt zoals tangen, sleutels, schroevendraaiers en een nieuwe band. De eerste stap is het wiel van de e-step halen. Daarna ga je te werk zoals bij eens fiets. Je haalt de band van het wiel en vervangt hem door een nieuwe band. Daarna zet je het wiel weer vast aan je e-step en je stept weer vlot door de stad.

Moet je veel moeite doen om te remmen of duurt het lang om tot stilstand te komen? Dan zijn de remmen van je elektrische step waarschijnlijk kapot of versleten. In dat geval kan je je remmen best even bijstellen om veilig te blijven rijden. Dat doe je door de remkabel even aan te spannen via de afsteller of de kabelklem. Heb je geen idee hoe je daar zelf aan moet beginnen of lukt het je niet? Laat je e-step dan eens nakijken door een specialist. Die lost het probleem op in 1-2-3 waardoor jij snel weer veilig de baan op kan.

Is het spatbord van je elektrische step kapot? Dan kan je dat eenvoudig zelf vervangen. Bij een speciaalzaak, zoals EZ Ride, kan je spatborden kopen voor jouw e-step. Verwijder simpelweg het oude spatbord en installeer het nieuwe. Let er wel op dat je de koppeling met het remlicht goed aansluit.

Als het dashboard van je elektrische step kapot is, kan je zelf een nieuw moederbord kopen en het oude vervangen. Maak de oude display los en verwijder het moederboard, wees daarbij voorzichtig met de kabels en aansluitingen. Sluit vervolgens het nieuwe moederboard aan en plaats de display.

Is je elektrische step kapot? Zo repareer je ze!

Schakel een expert in

Ben je niet zo’n handige harry? Dan laat je het werk best aan een expert over. Die kent zijn producten vanbinnen en vanbuiten en weet dus perfect hoe hij je elektrische step moet repareren. Zo ben jij er zeker van dat je e-step helemaal in orde is. Bij EZ Ride kan je elke elektrische step die kapot is, laten herstellen, ongeacht waar je ze kocht.

Maak snel een afspraak

Beter voorkomen dan genezen

Natuurlijk is het beter om er in de eerste plaats voor te zorgen dat je elektrische step niet kapot gaat. Om je e-step in een goede conditie te houden, zijn er een aantal dingen die je beter wel en niet doet. EZ Ride zet de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje.

Do’s

 • je e-step proper houden
 • je elektrische step opbergen in een draagtas als je ze lang niet gebruikt (bv. in de winter)
 • je accu laten afkoelen alvorens je e-step op te laden
 • voorzichtig rijden
 • regelmatig de bandenspanning checken
 • regelmatig controleren of alle bouten nog goed vastzitten

Don’ts

 • vaak of lang in de regen rijden of je e-step buiten laten staan in de regen
 • je elektrische step opbergen in te koude (< 10°C) of vochtige ruimtes
 • je batterijpercentage onder 10% laten zakken
 • je e-step opladen meteen nadat je ermee gereden hebt
 • de stekker in het stopcontact laten zitten als je e-step opgeladen is
 • op onverharde wegen rijden
 • het maximumgewicht van je e-step overschrijden
Is je elektrische step kapot? Zo repareer je ze!

Is je elektrische step kapot?

Bestel alle onderdelen via onze webshop