Het is nu al 5 na 12 voor het mobiliteitsvraagstuk

Onze snelwegen kreunen onder het toenemend verkeer. De files worden almaar langer en ook buiten de spitsuren verliezen we hopen tijd. Zelfs de secundaire wegen slibben stilaan dicht. Intussen laten ook de gevolgen van de klimaatsverandering zich al duidelijk voelen. De keuze voor meer openbaar vervoer, milieuvriendelijke vervoersmiddelen en elektrisch rijden is dus snel gemaakt. Maar hoe ver staan we daarmee en wat brengt de toekomst?

Als het van de overheid afhangt, rijden we binnenkort elektrisch.

De Vlaamse regering doet er alles aan om elektrisch rijden te stimuleren. Er hebben nog nooit zoveel plannen op de onderhandelingstafel gelegen als nu om het gebruik van milieuvriendelijke vervoersmiddelen en in het bijzonder elektrische fietsen aan te moedigen.

Waarom klassieke wagens steeds meer uit straatbeeld verdwijnen

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en dat voelen we in onze portemonnee. De benzine- en dieselprijzen aan de pomp en de fiscale druk op vervuilende wagens blijven stijgen. Daardoor neemt de vraag naar dieselwagens stilaan af. Autoconstructeurs zetten bijgevolg steeds meer in op hybride en 100% elektrische wagens.

Ook de overheden doen er alles aan om vervuilende wagens te weren om de klimaatdoelstellingen te halen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Naast Antwerpen en Brussel zullen vanaf 2020 ook Gent, Mechelen, Willebroek en Hasselt lage emissiezones worden.

Weinig alternatieven

Voorlopig bieden elektrische vervoermiddelen nog het meeste voordelen. Al zijn ook waterstofwagens aan een stevige opmars bezig. Voor fietsers zijn er echter nog maar weinig alternatieven. Voorlopig is het kiezen tussen een e-ride met een elektrische hulpmotor of zelf trappen.

Elektrisch rijden met de wagens, fietsen of een EZ Ride?

Voor verplaatsingen in de stad en voor korte en middellange afstanden zijn de EZ Step en de EZ Rider alvast uitermate geschikt. Die combineren namelijk alle voordelen van elektrisch rijden met tal van andere troeven.

  • elegante uitstraling, trendsetting en extra fun factor
  • uitgebreide functionaliteiten en multimedia features
  • plaatsbesparend design en erg compact opvouwbaar
  • budgetvriendelijk in aankoop en economisch nadien
  • direct inzetbaar, weersbestendig en onderhoudsvrij

Hippe citizens hebben aan de EZ Rider genoeg voor allerlei verplaatsingen in en rond de stad, maar ook voor lange afstandspendelaars is de EZ Rider een interessante aanvulling. Zij kunnen namelijk met de wagen tot aan de stadsrand, een park & ride of het station rijden en de resterende afstand moeiteloos met de EZ Rider afleggen.

En jij?

De EZ Rider en EZ Step zijn een uitstekende keuze als je je op een comfortabele, stijlvolle en ecologisch verantwoorde manier wil verplaatsen. Ondervind vooral zelf waarom.

Vraag een gratis proefrit aan